Historie

De Moonliners zijn ontstaan op het 20-jarig jubileumconcert van het Jongerenkoor Wognum. Toen nog met begeleiding, werd het lied “Ain’t misbehavin” ten gehore gebracht door een aantal (ex)leden. Dit werd nogmaals gedaan tijdens “Wognum zingt” waarna het idee ontstond om serieus als groep verder te gaan.

Om de groep meer body te geven werden er audities gehouden waarna de groep uiteindelijk uit 13 zangers en zangeressen bestond. De muzikale leiding kwam in handen van Pieter Lindeboom, die ook de pianobegeleiding voor zijn rekening nam. Dit was van korte duur waarna ook Paul Hoebe na een aantal maanden moest passen door tijdsgebrek.

In juli ’91 kreeg Ellen van Baar de muzikale leiding wat leidde tot een vruchtbare samenwerking die tot 2007 heeft geduurd. Vanaf toen werd zij als muzikaal leidster opgevolgd door Miranda Dekker, onder wiens bezielende leiding we vele mooie momenten hebben gekend. De cirkel was voor Miranda in 2017 rond en inmiddels heeft zij het stokje doorgegeven aan muzikaal leidster, Jessica Huisman. Jessica heeft dit vijf jaar met veel plezier gedaan en heeft, op haar beurt, per 2023 het stokje aan Laura Tesselaar doorgegeven. Met haar ondersteuning gaan we een mooie tijd tegemoet!